Grand Café Oosterbeek

1977 viewsRaadhuisplein 2
6861GT Oosterbeek
Nederland
(0)

Charge costs


Facilities


Grand Café Oosterbeek aan het Raadhuisplein wordt door haarbezoekers vooral gewaardeerd,omdat je er zo gemakkelijk even binnen loopt. Dat heeft te maken met de vertrouwde sfeer en de laagdrempeligheid. Het is alsof je een warme huiskamer binnenstapt .Dat is wel lekker, vooral als het buiten koud is.

De lunchroom heeft een metamorfose ondergaan, maar de kenmerkende sfeer is gebleven sinds de tijd dat Toos Ockers 15 jaar geleden de exploitatie op zich nam. Ze begon met haar toenmalige man en haar dochter Kim in 1997 met de  lunchroom. “Vanaf het begin konden we onze klanten een uitgebreide kaart aanbieden,’’ vertelt ze. “Naast mijn dochter kwam later ook mijn schoonzoon in het bedrijf werken. We besloten om het allemaal wat grootser op te zetten.’’ Zo ontstond het idee om er een Grand Café van te maken dat ook in de avonduren open is. Bezoekers kunnen er naast de uitgebreide menukaart ook een volledig 3-gangen menu gebruiken. Dochter Kim en schoonzoon Roy werken ook mee in het familiebedrijf. Roy is inmiddels bedrijfsleider in het Grand Café geworden. In 2010 vond een drastische verbouwing plaats Het interieur kreeg een moderner uitstraling die ook aantrekkelijker was voor een jonger publiek. Daarnaast trekt het Grand Café ook groepen en mensen die een zakelijk diner met collega’s of klanten willen houden. In de echte seizoenstijd komen bovendien veel passanten of mensen op bezoek die verblijven in hotel of camping in de omgeving. Ze kunnen dan gebruik maken van het fraaie terras dat ideaal ligt in de bezonning. Het terras kan ook met heaters verwarmd worden zodat men tot laat van het terras gebruik kan maken om lekker buiten te zitten. Gunstig is ook de ruime parkeergelegenheid pal naast het Grand Café op het Raadhuisplein “We krijgen ook veel verzoeken van mensen die het café willen afhuren voor besloten feesten en partijen. Maar daarin willen we onszelf beperken,’’ zegt Toos Ockers. “Want op besloten feesten mogen we onze vaste gasten niet binnenlaten of andere klanten die spontaan komen binnenlopen. Dat willen we niet te vaak doen.’’

Huiskamer “Al toen we begonnen, en nog altijd, willen we de mensen vooral dat huiskamergevoel meegeven,’’vertelt Toos Ockers. “Dat iedereen zich welkom en ook echt een beetje thuis voelt.’’ Ze is altijd een sociaal persoon geweest, die veel aandacht heeft voor mensen. Dat wordt gewaardeerd, hetgeen blijkt uit de uitgebreide kring van vaste klanten waarover Grand Café Oosterbeek beschikt.

“Sinds de verbouwing in 2010 is er veel nieuw en vooral jonger publiek bijgekomen,’’ vertelt dochter Kim.“Dat was ook het idee achter de verbouwing tot Grand Café. We wilden een breder publiek trekken. Daarnaast blijven uiteraard de vertrouwde Oosterbeekse klantengewoon welkom.’’ Het oude vertrouwde publiek komt bijvoorbeeld nog altijd langs op donderdagochtend als het markt is op het Raadhuisplein.“We hebben een ontzettend goed keukenteam onder leiding van chef kok Peter Hendriks,’’ zegt Kim. “Met zijn erkend leerbedrijf leidt hij koks op die nog op school zitten. Ze kunnen hier dan stage lopen. Zijn team bestaat uit vier koks en een leerling.’’ De bediening bestaat uit het vaste team van Toos, Kim en Roy met aanvullend personeel van in totaal acht medewerkers.

 

Grand Café Oosterbeek is zeven

dagen in de week geopend van

10.00 uur tot 22.00 uur.

De keuken sluit dagelijks om 21:00 uur        


Captcha image
Show another codeShow another codeThanks four your review.