Van der Valk Hotel Assen

4477 viewsBalkenweg 1
9405CC Assen
Nederland
(0)

Charge costs


Facilities


Van der Valk Hotel Assen ligt centraal gelegen in de mooie provincie Drenthe, op steenworp afstand van de A28 en net buiten Assen. Bij Hotel Assen geniet u van comfort op vier sterren niveau.
www.hotelassen.nl

Op de fiets zie je snel wat Drenthe zo bijzonder maakt: het landschap verandert voortdurend. Bossen, heidevelden, moeras, esakkers, zandverstuivingen en stroomdallen wisselen elkaar af. Een fietstocht door Drenthe is verrassend en avontuurlijk. Met zijn 1500 kilometer aan fietspaden is de provincie helemaal op fietsers ingesteld.

Makkelijk en snel een mooie fietstocht uitstippelen? Het kan met het kersverse fietsknooppuntennetwerk dat door heel Drenthe is uitgezet. Uitgebreide info over fiets(knooppunt)routes vind je op www.fietsendrenthe.nl
 
Wandelaars die van bos, heide en kleinschalige landschappen houden, komen in Drenthe ruimschoots aan hun trekken. De Drentse Aa is bekend terrein voor iedere wandelaar. Dit stroomdal is een van de laatste tamelijk ongerepte beekdalen en verzorgt de afwatering van het noordelijk deel van het Drents plateau. Een deel ervan wordt beschermd: Staatsbosbeheer is eigenaar van het reservaat 'Stroomdallandschap Drentse Aa', zo'n 2300 ha groot.
Grenzend aan de Drentse Aa ligt het Balloërveld. Vroeger was dit gebied een militair oefenterrein, tegenwoordig is het een van de weinige overgebleven heidevelden in Drenthe. Het Balloërveld werd naar alle waarschijnlijkheid al in de prehistorie bewoond. Er zijn verschillende grafheuvels terug te vinden, gemarkeerd met wit-rode betonpalen. Algemene informatie staat op de officiële website: www.drentscheaa.nl.


Captcha image
Show another codeShow another codeThanks four your review.