Museum Jan Heestershuis

3069 views


Fiets buiten opladen
Accu binnen opladen
Bijgewerkt op 11-10-2022

Pompstraat 17
5481BL Schijndel
Nederland
(0)

Charge costs


Facilities


VVV Schijndel, gevestigd in Museum Jan Heestershuis, informeert u over bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen in Schijndel en de regio. De VVV is een ideaal startpunt wanneer u een bezoek brengt aan onze gemeente. Vroeger stond Schijndel bekend om haar drie'k'-s: klompen, kaarsen en kousen. Tegenwoordig is Schijndel ook 'uit de kunst'. De gemeentelijke Beeldenroute loopt langs 101 kunstwerken, variërend van traditioneel tot modern, die deels de geschiedenis van Schijndel vertellen. De 101 beelden staan met foto en korte beschrijving vermeld in het boekje 'Beelspraak' en met een losse plattegrond (verkrijgbaar bij VVV Schijndel) is een fietstocht te maken langs de verschillende beelden.

Prachtige fiets- en wandelroutes, waaronder verschillende korte ‘ommetjes’, door het agrarisch cultuurlandschap leiden onder meer naar Schaapskooi Schijndel en Heempark de Blekert. Een bijzondere plek is ambachtelijke brouwerij Sint Servattumus, waar met Schijndelse hop verschillende streekbieren worden gemaakt, waaronder Speltbier. Het ruime winkel- en horeca-aanbod, de vele sportvoorzieningen, de bioscoop en andere uitgaansgelegenheden maken Schijndel tot een plek in Het Groene Woud waar het goed toeven is.

I: www.schijndel.nl/vvv 

In het Museum Jan Heestershuis gaan bezoekers even terug in de tijd. De wereld van kunstenaar Jan Heesters komt in zijn historische woning tot leven. Het huis is ingericht met zijn kunstwerken, zijn antieke meubels en zijn verzameling. In het moderne paviljoen en in de beeldentuin worden wisselexposities georganiseerd. 

I: www.schijndel.nl/museum  

VVV en Museum zijn gesloten op: Christelijke feestdagen, Koninginnedag, Carnavalszaterdag t/m Aswoensdag, 31 december en1 januari.


Captcha image
Show another codeShow another codeThanks four your review.