B&B/Theetuin/proeverij Floris & Sabina

1786 viewsKraaiendijk 25
4794SE Heijningen
Nederland
(0)

Charge costs


Facilities


B&B en theetuin
Voormalige boerderij sfeervol omgebouwd tot een B&B (3 kamers, maximaal 8 personen) en een boomgaardterras/theetuin.
Twee omgebouwde voormalige stallen en een ruime suite geven gasten een comfortabele verblijf. Super bedden, nieuw sanitair en biologisch ontbijt. De twee stalkamers zijn verwarmd met vloerverwarming en radiatoren en hebben elk apart een toilet en doucheruimte met wastafel. De ruime maar knusse suite op de eerste etage heeft ruim uitzicht en een badkamer en suite.
De kamers hebben eigen toegang.
Er is voldoende parkeergelegenheid en stallingsruimte voor fietsen.

Prijzen
Stalkamers: 2 personen 52 euro pn, 1 persoon 36 euro pn
Blauwe suite: 2 personen 72 euro pn, extra persoon 20 euro pn, max 4 personen
Prijzen inclusief badkamer en bedlinnen en vers ontbijt

De omgeving
Onze pleisterplaats in het buitengebied van Willemstad, West-Brabant ligt in een landelijke omgeving, 30 minuten buiten de Randstad aan het fietsroutenetwerk West-Brabant en aan het Lange Afstand Wandelpad (LAW) Floris V.

Fort Sabina, fort de Hel, historisch Willemstad, watersport, het Hollands Diep, Haringvliet en de Volkerak op loop- en fietsafstand.

De Zeeuwse stranden, Rotterdam en Antwerpen snel bereikbaar met de auto


Willemstad
Het havenstadje Willemstad is een historisch juweeltje.

Nadat een gors aan het Volkerak door de markies van Bergen op Zoom was ingepolderd ontstond in 1565 het dorpje Ruigenhil. In 1583 laat Willem van Oranje het dorp versterken tot een fort tegen de Spanjaarden. Zijn zoon, Prins Maurits, geeft de plaats in 1585 stadsrechten en de naam Willemstad. In 1607 wordt de eerste kerk in Nederland gebouw voor de protestantse eredienst, de Koepelkerk. Het Mauritshuis stamt uit 1623 en is sinds 1973 het stadhuis van de gemeente Willemstad, tot deze n 1997 opging in de gemeente Moerdijk. Tegenwoordig is het pittoresque Willemstad, met de historische gebouwen, pleintjes, restaurantjes en een oude en nieuwe jachthaven een populaire plaats voor recreanten.

Wandel/fietsmogelijkheden
Gelegen aan de knooppunten fietsroute Brabantse Delta(23-24) en de LAW 1-3 (lange afstandwandeling)pad Floris V. Ook kunt u de wandeling van Fort tot Vesting wandelen: lengte plm. 10 km. via het buitengebied, fort De Hel, fort Sabina  en via de oevers van Haringvliet en het Volkerak en de Volkeraksluizen naar Willemstad. U kunt de wandeling downloaden op routeyou.

Groepen
Voor groepen van maximaal 15 a 20 personen organiseren wij thee en koffietafels, lunch- en aanschuiftafels. Afhankelijk van de weersomstandigheden neemt u plaats op ons terras of op de deel. Neemt u contact met ons op voor de invulling en prijzenCaptcha image
Show another codeShow another codeThanks four your review.