Oude Ambachten en Speelgoed Museum

5004 views


Fiets buiten opladen
Accu binnen opladen
Bijgewerkt op 30-09-2022

Rijksweg 87
3784LV Terschuur
Nederland
(1)

Charge costs


Facilities


 
Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Een bezoek aan Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur is een hele belevenis. Het museum biedt u een unieke kijk in de wereld van toen.…
 
Laat u verrassen
Zo heeft u het gevoel het verleden in te stappen. Laat u meenemen langs de 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Het Museum neemt u mee naar de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en men afhankelijk was van familie, vrienden en buren. Ook beroepen die in de loop ter tijd verdwenen zijn, zult u hier aantreffen. U zult ogen te kort komen...
 
Speelgoed, exposities, buitenmuseum
Naast alle oude ambachten is er een heus Speelgoed Museum met de ouderwetse spelletjes, poppenhuizen, porseleinen poppen, antieke beren en de oude meccano dozen. Dit Speelgoed Museum wordt overigens in juli 2012 dubbels zo groot. Bovendien zijn er in de expositiezalen wisselende tentoonstellingen te zien. In het museum bevindt zich ook een winkel. Zelfs buiten is er genoeg te zien bij de oude landbouwwerktuigen en machines.
 
Horeca
Het museum beschikt over 5 gezellige koffiekamers met in totaal 250 zitplaatsen. U kunt hier onder andere een gebakje, koffie, saucijzenbroodje of een lekker kopje soep eten. Ook voor groepen zijn er diverse lunch mogelijkheden (op afspraak).
 
Rolstoel vriendelijk
Het hele museum is zeer rolstoel vriendelijk (Winnaar van de Zonnedag award).  Zo zijn er brede paden, geen drempels en ook het personeel is gewend aan vele rolstoelen en rollators.  
 
Entree prijzen
Zie de website voor de actuele prijzen. www.ambachtenmuseum.nl 
 

Captcha image
Show another codeShow another codeThanks four your review.