Wat kost een fietsverzekering gemiddeld?

8 november 2023 door Redactie

Een fietsverzekering is een goede manier om je fiets te beschermen tegen diefstal en schade. Maar wat kost een fietsverzekering eigenlijk?

Kosten van fietsverzekeringen op een rij

De kosten van een fietsverzekering zijn sterk afhankelijk van verschillende zaken, waaronder het type van je fiets, dekking en waar je woont. Laten we eens kijken naar de gemiddelde kosten:

Gemiddelde premie: In Nederland bedraagt de gemiddelde jaarlijkse premie voor een fietsverzekering ongeveer € 75 tot € 100.
Diefstaldekking: Woon je in een grote stad zoals Amsterdam, dan kan de premie voor diefstaldekking oplopen van € 50 tot € 150 per jaar.
Type fiets: Voor een gewone stadsfiets beginnen de maandelijkse kosten meestal tussen de € 2,50 en € 3,50 per maand. Voor e-bikes – die vaak duurder zijn – loopt de premie wel op tot € 200 per jaar.
Eigen risico: Het eigen risico is meestal € 25 of € 100 per schadeclaim.
Extra opties: Sommige verzekeraars bieden extra opties, zoals dekking voor accessoires of pechhulp. Dit tegen een meerprijs van € 10 tot € 30 per jaar.

Hoe vind je de goedkoopste fietsverzekering?


Er zijn doorlopende en kortlopende fietsverzekeringen. Bij een doorlopende betaal je maandelijks of per jaar en kun je opzeggen wanneer je wilt. Bij een kortlopende betaal je voor 3 of 5 jaar in één keer, maar dan ben je wel goedkoper uit.

Het beste kun je alle fietsverzekeringen vergelijken zodat je alle aanbieders op een rij kunt zetten. Dit geeft je een goed overzicht van welke verzekeraar de beste en goedkoopste aanbiedt.

Lees ook altijd de voorwaarden van de verzekering goed door. Zorg ervoor dat je genoeg dekking krijgt en overweeg aanvullende dekkingen, zoals pechhulp. Meer dekking en opties zorgt natuurlijk wel weer voor hogere kosten.