Meerdaagse fietstocht van oplaadpunt naar oplaadpunt

10 juli door Redactie

Nederlanders die een dagje op de fiets stappen voor een tocht in de regio kiezen hierbij vaak voor een knooppuntenroute. Het voordeel van deze routes is het gegeven dat je de route zelf niet hoeft te onthouden. Schrijf de knooppunten die je online worden voorgeschoteld op een klein papiertje en plak deze op het frame van je fiets. Je bent klaar om te gaan! De laatste jaren schaffen steeds meer Nederlanders een elektrische fiets aan. Dit brengt een nieuwe uitdaging met zich mee bij deze tochten; op de route is het wenselijk de fiets tussendoor op te laden. Zeker bij een tocht van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond, of bijvoorbeeld in het geval van een meerdaagse tocht. Verschillende elektrische fietsen hebben een actieradius die niet groot genoeg is om dergelijke tochten zonder te laden te kunnen maken.

Plan je route langs de verschillende oplaadpunten in Nederland

Bij het plannen van je knooppuntenroute is het zodoende raadzaam om rekening te houden met de locaties van oplaadpunten. Vergelijk het met een vakantie met een elektrische auto; ook in dat geval is het noodzakelijk om vooraf na te denken over logische plekken voor een pauze. Zo heb je de mogelijkheid de accu van de auto tussendoor op te laden. Op deze website vind je een handige kaart met oplaadpunten, verspreid door heel Nederland. Zoek naar een leuke plek, ergens in het midden van je route om tijdens het opladen van je e-bike te kunnen pauzeren aan het water, bij een leuk café, enzovoorts.

Tip: door op een van de oplaadpunten voor je elektrische fiets te klikken, vind je het precieze adres en lees je meer over de plek waar je de fiets op kunt laden. Kan dit binnen of alleen buiten? Is het gratis, of tegen betaling? Enzovoorts.

Steeds meer Nederlanders op de elektrische fiets naar het werk

Niet alleen bij een lange (meerdaagse) fietstocht is het prettig om vooraf een beeld te hebben van de plekken waar je de accu van je fiets op kunt laden. Dit geldt ook, wanneer je met de elektrische fiets naar het werk gaat. Steeds meer werkgevers zorgen dat zij binnen hun fietsenstalling plekken hebben waar medewerkers hun elektrische fiets op kunnen laden. Zorg dat je de fiets niet de hele dag aan de lader laat hangen; zo hebben ook collega’s de mogelijkheid hun accu op te laden.