Hoe kies je de juiste fietsverzekering voor een elektrische fiets

3 maart 2023 door Redactie

Heb je onlangs een nieuwe elektrische fiets gekocht? En ben je daarom maar al te druk op zoek naar een passende verzekering die je zo snel mogelijk af kunt sluiten? Dat is helemaal niet zo gek, want uit onderzoek is gebleken dat elektrische fietsen vandaag de dag steeds vaker worden gestolen. Een elektrische fiets wordt dan ook veel vaker verzekerd in vergelijking met een stadsfiets, mede vanwege de flinke investering die is gedaan. Vooral de prijzige en schadegevoelige accu is erg gewild onder dieven. Waar je zoal op moet letten tijdens het uitzoeken van de juiste fietsverzekering, lees je in dit artikel.

Check wat voor soort verzekering je nodig gaat hebben

Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat voor soort verzekering je precies nodig hebt voor je eigen elektrische fiets. Wanneer je kiest voor een elektrische fiets verzekeren, dan kom je er al erg snel achter dat hier enorm veel mogelijk in is. Hoe groot is bijvoorbeeld het risico dat je elektrische fiets beschadigd raakt of wordt gestolen? En als daar sprake van is, beschik je zelf over voldoende middelen om een vervangend of een nieuw product te kopen? Door de polisvoorwaarden en de kosten om je fiets te verzekeren, tegen elkaar af te wegen maak je beter een keuze.

Hier hangt de hoogte van de premie van de fietsverzekering van een elektrische fiets van af

Kies je voor een fietsverzekering op Overstappen.nl, dan is de hoogte van de premie voor de verzekering van verschilendes factoren afhankelijk. Je kunt daarbij denken aan de volgende factoren:
  • Het bedrag dat je voor de fiets hebt betaald
  • De leeftijd van de fiets
  • De postcode waar je woont. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten in studentensteden en grote steden hoger in vergelijking met kleine plaatsen in het land.

Let er altijd op dat je beschikt over het juiste soort slot

Let er ook altijd op dat je beschikt over het juiste soort slot als je de verzekering af gaat sluiten. Om wat voor soort slot het gaat? Je moet in het bezit zijn van een ART-goedgekeurd slot. Vaak gaat het om categorie 2 of hoger. Tijdens het afsluiten van je verzekering, geef je het merk en de sleutelnummers aan de verzekeraar door. Maar ook als je de sleutels verliest of het slot vervangt, dien je dat altijd door te geven. Zo weet je altijd dat je verzekering nog geldig is!