Elektrische fietsen met een goede actieradius

21 november 2022 door Redactie

Wanneer je houdt van fietsen en lange afstanden moet op de fiets aflegt, hoeven we je niet meer te vertellen dat een elektrische fiets een fantastische uitkomst is. Een elektrische fiets heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van een reguliere fiets. Toch kan het erg vervelend zijn wanneer de accu van je elektrische fiets leeg is en je nog een grote afstand moet afleggen. Het is daarom belangrijk om voor een elektrische fiets te kiezen met een goede actieradius. In dit artikel vertellen we je er alles over, lees dus snel verder!

De actieradius van een elektrische fiets

Wat is nu precies de actieradius van een elektrische fiets? De actieradius is het maximale aantal kilometers dat je met een elektrische fiets kunt afleggen. Hierbij wil je het liefst dat de actieradius zo hoog mogelijk is. Zo kan de accu meer elektriciteit opslaan en kun jij dus grote afstanden afleggen met je elektrische fiets. Het is daarom ook belangrijk om te kijken naar de actieradius als je gaat kijken naar een elektrische fiets. De actieradius kan namelijk verschillen per merk en model. Een Koga fiets is een gerenommeerd merk als het op elektrische fietsen aankomt. De Koga E-Nova is bijvoorbeeld een echte stadsfiets en de Koga E-Worldtraveller is de perfecte fiets voor lange ritten. Dit heeft ook invloed op de actieradius van de elektrische fiets.

Wat heeft invloed op de actieradius?

Naast het merk en het model van de fiets zijn er natuurlijk nog meer factoren die invloed hebben op de actieradius van de elektrische fiets. Zo heeft het gewicht van je e-bike en de leeftijd van de accu ook invloed op de actieradius. Je kunt je voorstellen dat als de fiets zwaarder en de accu ouder is, je minder lang gebruik kunt maken van de trapondersteuning. Ook heeft het ondersteuningsniveau van de motor invloed op de actieradius. Zo kun je met weinig ondersteuning veel langer gebruik maken van de motor. Hierbij is het ook belangrijk om efficiƫnt te schakelen, waardoor de accu langer mee zal gaan. Tot slot zijn er nog externe omstandigheden die invloed hebben op de actieradius. Hierbij kun je denken aan de weersomstandigheden en de kwaliteit van de weg. Je hebt dus niet alles zelf in handen als het om de actieradius van jouw elektrische fiets gaat. Toch is het belangrijk om een goede en kwalitatieve elektrische fiets aan te schaffen, zoals een Koga fiets, om zo lang mogelijk plezier te hebben van trapondersteuning tijdens jouw fietsrit.