De voordelen van een e-bikeverzekering

19 oktober 2023 door Redactie

Een elektrische fiets wordt steeds populairder. Niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren zien we steeds meer e-bikes op straat. Het is een duurzaam, gezond en goedkoop vervoermiddel. Helaas is de kans op diefstal of schade aan je fiets ook groter. Daarom kan het afsluiten van een e-bike verzekering handig zijn. In dit artikel bespreken we drie voordelen van een e-bikeverzekering.

Bescherming tegen diefstal

Een e-bike is, in vergelijking met een gewone fiets, een stuk duurder. Wordt jouw e-bike gestolen, dan ben je vaak veel geld kwijt. Een e-bike verzekering kan in zo'n geval uitkomst bieden. Veel verzekeraars bieden een dekking tegen diefstal. Dit betekent dat je bij diefstal van je e-bike een vergoeding ontvangt. Sommige verzekeraars bieden zelfs een diefstalclausule aan, waarbij je verzekerd bent tegen diefstal zonder sporen van braak. Natuurlijk dien je wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Dekking tegen schade

Of je nu zelf valt of iemand anders de schade veroorzaakt, het is altijd vervelend als je e-bike schade oploopt. Een e-bike verzekering kan je een dekking bieden tegen schade. Zo kan je bijvoorbeeld een verzekering afsluiten die je beschermt tegen beschadiging of diefstal van de accu. Dit kan aardig in de kosten lopen wanneer je deze zelf dient te vervangen. Let wel op dat niet alle schade wordt gedekt. Zo wordt er meestal geen dekking geboden bij normale slijtage.

Pechhulp onderweg

Een e-bike vergt een andere onderhoudsbeurt dan een gewone fiets. Het gewicht van een e-bike is bijvoorbeeld vele malen hoger, waardoor een band plakken lastiger is. Soms kun je in de problemen komen onderweg. Bijvoorbeeld wanneer je een lekke band hebt of wanneer je batterij leeg is. Gelukkig bieden veel e-bike verzekeringen de mogelijkheid om gebruik te maken van pechhulp. Zo word je in geval van pech snel weer op weg geholpen.
Een e-bike biedt vele voordelen, maar kan helaas ook kostbaar zijn als je te maken krijgt met diefstal of schade. Het afsluiten van een e-bike verzekering, van bijvoorbeeld Univé, kan in dat geval een oplossing bieden. Naast dekking tegen diefstal en schade, biedt een e-bike verzekering ook vaak extra's, zoals pechhulp onderweg. Het is daarom absoluut de moeite waard om te overwegen om een e-bike verzekering af te sluiten. Zo kan jij met een gerust hart zorgeloos genieten van jouw elektrische fiets.